• 23 juni 2024
 Welke soorten hosting zijn er?

Welke soorten hosting zijn er?

Waar moet ik op letten bij het bestellen van hosting?

Als je plannen hebt om een hosting pakket te bestellen, kom je er al snel achter dat er veel te kiezen valt op het gebied van hosting. Maar wat is hosting eigenlijk? Wat wordt er precies bedoeld met dedicated server hosting, een term die veel gebruikt wordt? En waar moet je op letten als je op zoek bent naar geschikte game server hosting?

Wat is webhosting?

Onder webhosting wordt een vorm van digitale dienstverlening verstaan, waarbij je als gebruiker en stuk webruimte huurt van een aanbieder om jouw website en alle informatie die daar op staat te kunnen bewaren en beheren. Een webserver of webhost is een computer die dag en nacht aan staat en voortdurend verbonden is met het internet. Hierdoor kunnen mensen die jouw website willen bezoeken altijd op jouw homepage terecht.

Wat is dedicated server hosting?

Een speciale vorm van webhosting is het zogenoemde dedicated server hosting. Dit type webhosting kenmerkt zich door een webserver die volledig is toegespitst op het draaien van jouw software, zonder dat anderen (derden) van deze server gebruikmaken. Dedicated webservers zijn hardwareservers die helemaal tot jouw beschikking staan, zodat je als gebruiker optimaal profiteert van de hardware en het beschikbare RAM-geheugen van de dedicated server. Dedicated servers staan in een datacenter en zijn altijd, 24 uur per dag en 7 dagen per week, beschikbaar voor dataverkeer. Je hebt met een dedicated server dus de garantie op een website, of meerdere websites, die altijd beschikbaar en toegankelijk zijn. Een dedicated server heeft diverse voordelen. Zo heb je de zekerheid op een webhost die zorgt voor razendsnel rekenwerk, zodat jouw website of VPS-connectie altijd snel bereikbaar is en vlot loopt. Vergeleken met shared hosting heb je een hogere internetsnelheid en meer dataopslag tot je beschikking. Je hebt geen last van andere gebruikers op de hosting die jouw internetverkeer vertragen. Verder ben je op een dedicated webhost service beter beschermd tegen hackers. Voordelig is verder de betere redundantie door een hogere beschikbaarheid. En ten slotte zijn dedicated server hosts aantrekkelijk omdat caches op maat instelbaar zijn, wat leidt tot een lagere TTFB. Nadelig aan dedicated webhosting is wel dat je hiervoor natuurlijk meer betaalt en dat je het milieu zwaarder belast dan wanneer je gebruikmaakt van shared webhosting. Let op dat je voor dedicated servers verstandig nodig hebt van hosting. Dit is geen goede optie voor beginners!

Wat is game server hosting?

Ben je op zoek naar game server hosting, zoals Minecraft server hosting? Dit is weer een andere specifieke variant van hosting. Game server hosting houdt in dat je gebruikmaakt van speciale host die hun capaciteit en diensten hebben aangepast op de digitale eisen van games. Games vereisen meer dataverkeer en snelheid dan een normale website. Game server hosts spelen hierop in door hardware en software opslag te regelen met een grotere capaciteit dan gemiddeld. Online games en spelletjes vereisen een grote hoeveelheid op het vlak van RAM-geheugen, CPU en bandbreedte. Wil je jouw games optimaal kunnen draaien, delen en spelen, dan is het slim om te kiezen voor een game server host. Zo heb je de garantie op een ultieme game-ervaring!

Gerelateerd