• 23 juni 2024
 Wat kan een juridisch incassobureau voor jou betekenen?

Wat kan een juridisch incassobureau voor jou betekenen?

Wat is een incassobureau?

Elk bedrijf krijgt op een gegeven moment wel eens te maken met klanten die hun facturen niet betalen. Openstaande facturen brengen heel de boekhouding in de war en hebben een negatieve invloed op de omzet van de onderneming.De wanbetaler reageert vaak niet op de herinneringen en doet geen enkele moeite om een afbetalingsplan op te stellen. In dit geval is het een goed idee om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau is namelijk een onderneming die de schulden in jouw naam int. Zodra je een incassobureau inschakelt, verloopt alle communicatie via het bureau en heb je zelf geen contact meer met de klant in kwestie.

Welk verschil maakt een incassobureau met juridische expertise?

Tegenwoordig bestaan er heel wat incassobureaus met juridische expertise. Het grote voordeel van deze bureaus is dat ze over verschillende drukmiddelen beschikken. Denk hierbij aan gerechtelijke procedures, faillissementsaanvragen en kort gedingen. Deze drukmiddelen mogen enkel en alleen door officiële advocaten ingezet worden. Bovendien ben je op deze manier ook meteen verzekerd van het beste juridisch advies. De medewerkers van een juridisch incassobureau gaan steeds voor een snelle procedure. Ze discussiëren niet eindeloos over openstaande betalingen, maar hanteren meteen efficiënte oplossingen waarmee ze het geld snel kunnen incasseren.

Waarom moet je voor Onyx advocaten kiezen?

Een mooi voorbeeld van een juridisch incassobureau is Onyx Advocaten. Onyx Advocaten heeft jarenlange ervaring in het incasseren van geld en ze hebben dan ook voldoende expertise en kennis om elke klant snel en efficiënt verder te helpen. Verder geven ze ook gratis eerstelijns advies bij eventuele juridische vragen en nemen ze je vordering meteen onder handen. Ten slotte werkt Onyx Advocaten ook erg persoonlijk. Ze stemmen de hele incassoprocedure volledig op jouw wensen en eisen af en ze zorgen ervoor dat je tijdens het hele proces één vaste contactpersoon hebt.

Juridisch advies voor zeer diverse vakgebieden

Onyx Advocaten heeft zich niet alleen in incasso gespecialiseerd. Ze beschikken namelijk over diverse advocaten die in uiteenlopende rechtsgebieden werkzaam zijn. Zo kan je onder andere met vragen over huurrecht, contractenrecht, arbeidsrecht en procesrecht bij hen terecht. Bovendien helpen ze je gratis met de eerste vragen verder. Op deze manier kunnen nieuwe klanten rustig kennismaken met de expertise van hun advocaten. Na de eerste juridische problemen wordt er vervolgens een tarief afgesproken en gaan ze efficiënt en proactief verder met het proces.

Gerelateerd