• 23 juni 2024
 Verschillende stoffen voor trouwjurken

Verschillende stoffen voor trouwjurken

Wanneer je gaat zoeken naar je ideale trouwjurk en misschien overweegt om er een te laten maken, dan zul je ook de perfecte stof moeten vinden voor je trouwjurk. Eerlijk is eerlijk, dit is niet de makkelijkste klus die er is. Je moet namelijk eerst op zoek gaan naar je eigen stijl en dan de materialen die je daarvoor mooi vindt. Er zijn namelijk oneindig veel stoffen te vinden! Bij de keuze van de stof moet je ook letten op het seizoen en tot slot op je budget. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende stoffen voor het maken van trouwjurken. Laat je inspireren!

Trouwjurk van kant

Kant bestaat er in veel verschillende soorten. Je hebt een kanten trouwjurk die helemaal van kant zijn gemaakt, of alleen jurken die een kanten lijfje of accenten hebben. Het maken van kant ontstond al in de 15e en 16e eeuw, waar het toen nog een tijdrovende klus was. Dit kwam omdat alles met de hand moest worden gemaakt. Tegenwoordig wordt het meeste kant machinaal gemaakt en daardoor is het een stuk minder prijzig. Kant geeft je trouwjurk een romantische uitstraling en is daarom ook erg populair.

Trouwjurk van brocade

Brocade is een dikke geweven stof waar vaak een patroon in zit. Het is een populaire keuze onder de winterbruiden, want de stof is zwaar en heeft een wat koninklijke uitstraling. En dat allemaal terwijl het je warm houdt.

Trouwjurk van chiffon

Zoek je de perfecte stof voor een zomerbruiloft? Dan moet je chiffon hebben. Het is een lichte stof die ook iets doorschijnt. de stof wordt gemaakt van polyester of zijde, wat nog een verschil in prijs kan geven. Deze stof wordt vaak geassocieerd met Griekse godinnen door het “draperende” effect wat deze stof kan hebben.

Trouwjurk van crêpe

Crepe lijkt op chiffon, maar is een stuk zwaarder. Dit is een stof die nauw aansluit langs je lichaam en daarom de perfecte stof voor sexy trouwjurken die je curves laten zien.

Trouwjurk van mikado

Mikado is de perfecte stof om architectonische stijlen van te maken. Deze populaire zware stof zie je veel terug in couture collecties en bij wijde rokken van een trouwjurk. De stevige kwaliteit zorgt dat het haar vorm goed kan behouden.

 

Gerelateerd