• 23 juni 2024
 Welke diensten kan ik afnemen bij een schoonmaakbedrijf?

Welke diensten kan ik afnemen bij een schoonmaakbedrijf?

Een schoonmaakbedrijf biedt veel verschillende diensten aan die u kunt afnemen. Naast de ‘reguliere schoonmaak’, kunt u er ook terecht voor bijvoorbeeld vloeronderhoud, tapijt- of meubelreiniging, reiniging van gordijnen en lamellen, plafond- en wandreiniging en industriële reiniging. Wanneer u precies gebruik wilt maken van een schoonmaakbedrijf ligt helemaal aan u. Wanneer u uw bedrijf zelf eenvoudig schoon kan houden, is een externe partij natuurlijk niet nodig. Echter is het in de praktijk vaak zo dat grote bedrijven snel gebruik maken van een schoonmaakbedrijf. Vaak is het in grote bedrijven zo dat het intern lastig op te lossen is om het pand goed schoon te houden. Dan biedt een externe partij uitkomst. Dit is vooral het geval bij kantoren en fabrieken. Omdat bij kantoren de medewerkers vaak aan het begin van de avond wel vertrokken zijn, begint de schoonmaakploeg vaak met schoonmaken. Zo hebben zij geen last van mensen die in de weg lopen en is het kantoor de volgende dag weer schoon wanneer mensen met hun werkdag beginnen.

Herhaaldelijke of eenmalige schoonmaak?

Wanneer u kiest voor een schoonmaakdienst, kunt u ervoor kiezen om een partij eenmalig in te schakelen of herhaaldelijk terug te laten komen. Wanneer het gaat om een bedrijfspand, is het veelvoorkomend dat het een terugkerende dienstverlening is. Echter kiezen particulieren vaak voor een eenmalige schoonmaak. Dit is vaak het geval bij een opleveringsschoonmaak. Deze zorgt ervoor dat uw huis na de verbouwing direct klaar is om in te wonen. Doordat een verbouwing altijd voor een vies huis zorgt en het lastig is om deze schoon te maken, kan een eenmalige schoonmaak door een externe partij de uitkomst bieden. Zo is het voor hun dagelijks werk om de fijnstof in het huis te verwijderen, terwijl dit voor particulieren lastig is. Daarnaast beschikken de schoonmaakbedrijven vaak over het juiste materiaal, waardoor het schoonmaken voor hun veel eenvoudiger is dan wanneer u dit zelf zou doen.

Welk schoonmaakbedrijf moet ik kiezen?

Wanneer u de keuze maakt voor een schoonmaakbedrijf, heeft u verschillende bedrijven waar u uit kunt kiezen. Het is hierbij belangrijk dat u goed kijkt naar de diensten ze aanbieden. Het is namelijk zo dat veel schoonmaakbedrijven gespecialiseerd zijn in enkele diensten, en niet in alle diensten. Bekijk daarom altijd eerst of het gewenste bedrijf de dienst aanbiedt waar u naar op zoek bent. Verder is het handig om een bedrijf te kiezen die dichtbij uw locatie zit, omdat u op deze manier veel voorrijkosten bespaard. Wanneer u bijvoorbeeld woonachtig bent in Noord-Holland, kies dan voor schoonmaakbedrijf Amsterdam of schoonmaakbedrijf Hilversum. Dan weet u zeker dat u een bedrijf in de buurt hebt.

Gerelateerd