• 23 mei 2022
 Welke eetkamerstoelen kies jij?

Welke eetkamerstoelen kies jij?

Ga je stoelen kopen? Weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen of het plannen van een complete eetkamer interieur make-over? En hoe vind je de eetkamerstoelen die het beste bij jouw woonstijl passen? Hou je van klassieke vormen of retro-geïnspireerde kleuren? Of wat dacht je van een vleugje Scandinavië in huis? We laten je in dit artikel kennismaken met enkele van de meest populaire stoelontwerpen van dit moment. Lees snel verder!

1. Scandinavisch design

Natuurlijke materialen, licht hout en functioneel design kenmerken de populaire Scandi-stijl. Meubels in Scandinavisch design stralen rust en nonchalance uit, en zijn dankzij de subtiele vormen en kleuren te combineren met veel verschillende inrichtingsstijlen. Stoelen in Scandinavische stijl overtuigen door hun eenvoud en natuurlijke uitstraling, waarmee ze voor stijlvolle accenten zorgen in elke eetkamer.

2. Landelijke stijl

De landhuisstijl combineert klassieke vormen en natuurlijke materialen om een meubel te creëren dat het huis een harmonieuze, gezellige flair geeft. Afhankelijk van de rest van de inrichting kan deze inrichtingsstijl rustiek, klassiek of zelfs speels overkomen. Stoelen in een landhuislook maken je eet- of zithoek compleet en toveren ze om tot een uitnodigende plek waar mensen graag samenkomen.

3. Moderne stijl

De moderne stijl kenmerkt zich door heldere lijnen met weinig toeters en bellen. Populaire materialen zijn gelakt hout, chroom en andere metalen, evenals kunststoffen. Teruggaand naar de Bauhaus-klassiekers, zijn sledestoelen erg populair in moderne eetkamerinrichtingen. Ook gestoffeerde stoelen in subtiele kleuren zoals grijs, wit of antraciet of met leren of kunstlederen bekleding zijn erg gewild.

4. Haal de natuur in huis

De trend gaat terug naar het natuurlijke materiaal. Mensen die duurzaam willen leven, en ook bereid zijn om daar iets meer voor te betalen, komen vaak uit bij de klassieke houten stoel. Stevig vervaardigde houten stoelen zijn immers een investering voor de eeuwigheid. Ze blijven altijd mooi of worden zelfs nog mooier door de van nature voorkomende patina. 

Gerelateerd