• 23 mei 2022
 Waarom kiezen voor biologische witte wijn?

Waarom kiezen voor biologische witte wijn?

Witte wijn is een goede keuze, lekker op het terras of bij de maaltijd. Steeds vaker wordt er gekozen voor een biologische witte wijn. Waarom zou je een biologische variant verkiezen boven een ‘normale’ witte wijn? We geven je drie redenen waarom ook jij de volgende keer een biologische wijn koopt.

Biologische witte wijn is puur natuur

Biologische witte wijn wordt op een natuurvriendelijke wijze geteeld. De druif komt dus niet in aanraking met pesticiden en andere chemische stoffen. Ook tijdens het productieproces van de wijn worden er geen kunstmatige stoffen toegevoegd. Biologische wijnen moeten aan bepaalde eisen voldoen om zich biologisch te mogen noemen. Drink je biologische witte wijn, dan weet je dus zeker dat je een product neemt dat puur natuur is.

Beter voor het milieu

Biologische wijnteelt zorgt er niet alleen voor dat het product puur natuur is, de productiewijze is ook minder milieubelastend. Wijntelers als Neleman zetten nog een stapje extra om de natuur te ondersteunen. Zo kiezen zij ervoor om de CO2-uitstoot te compenseren met de aanplanting van nieuwe bomen. Zij zetten zich ook actief in op het behoud van lokale druivensoorten die dreigen uit te sterven. Op die manier wordt het milieu niet belast, sterker nog: de natuur wordt er misschien zelfs beter van. Met de aanplanting van nieuwe bomen wordt namelijk de biodiversiteit in het gebied bevorderd.

Biologische witte wijn is lekkerder

Uiteindelijk is de smaak van biologische witte wijn voor veel mensen een doorslaggevende factor. Wijn kan immers nog zo puur en goed voor het milieu zijn: als de wijn niet lekker is, wordt het nooit een succes. De biologische wijnen van Neleman zijn qua smaak echter onovertroffen. Diverse wijnrecensenten hebben de wijnen bekroond met hoge cijfers. Wil je zelf de proef op de som nemen? Probeer dan eens een Viognier Verdil of de Chardonnay Muscat en laat je verrassen door de pure smaken van deze biologische witte wijnen uit het assortiment van Neleman.

Gerelateerd