• 22 februari 2024
 Waar moet je op letten bij het kopen van een goede gaming computer?

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede gaming computer?

Een goede gamecomputer kopen is tegenwoordiger niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het aanbod game consoles en computers is namelijk in de afgelopen jaren steeds groter geworden. Logisch, want er is mondiaal gezien een grote markt voor alles wat met games en spelcomputers te maken heeft. Vanwege het enorme aanbod is het verstandig om goed op te letten als je een gaming computer wilt aanschaffen. De belangrijkste aandachtspunten tijdens het oriëntatieproces lees je hieronder!

Bepaal welke specificaties je belangrijk vindt

Het eerste aandachtspunt als je een gaming computer wilt kopen, is natuurlijk vaststellen wat je eigenlijk belangrijk vindt. Een van de meest cruciale onderdelen van een spelcomputer is de grafische kaart ofwel videokaart. Qua gaming computers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, hebben met name de PlayStation 5 en de Xbox Series-X & Series-S krachtige grafische kaarten, die garant staan voor een optimale spelbeleving. Je bent dan verzekerd van scherpe en snelle beelden en kunt helemaal opgaan in het spel dat je speelt. Let erop dat de minimale vereist bij een grafische kaart minimale 30 frames per seconde (fps) vereist. Voor een superieure game-ervaring kun je echter beter gaan voor een kaart die 60 fps aan kan.
Een goede gaming computer heeft naast een moderne grafische kaart ook een krachtige processor (ofwel een CPU) nodig om de games goed af te kunnen spelen. Waar de grafische kaart zorgt voor fraaie en scherpe beelden, is een processor onmisbaar voor het razendsnelle rekenwerk dat nodig is om games te kunnen spelen. Tegenwoordig heb je voor game minimaal een Intel Core i5 processor nodig. Maar nog beter is om te kiezen voor de nog snellere Intel Core i6 of een Intel Core i7-8700K processor. Zorg hierbij wel voor een goede koeler, want deze razendsnelle processors warmen snel op.
Ten derde moet je bij het aanschaffen of bouwen van een gamecomputer letten op het beschikbare werkgeheugen (RAM). Wanneer je snel games wilt kunnen streamen, heb je minimaal 1 GB werkgeheugen nodig. Wil je het direct goed doen? Kies dan voor minstens 32 GB RAM-geheugen.

Breng de kosten per onderdeel voor jezelf in kaart

Heb je voor jezelf vastgesteld welke onderdelen je in je gaming PC wilt hebben? Dan is het slim om per onderdeel de kosten in kaart te brengen. Tel de kosten op en vergeet hierbij niet om ook de kosten voor de behuizing, ofwel de computerkast, mee te nemen. Je zult merken dat je, als je daarvoor kiest, door het aanschaffen van losse onderdelen die je zelf in elkaar kunt zetten, een stuk voordeliger uit bent dan wanneer je een gaming computer aanschaft.

Zelf een spelcomputer bouwen: gemakkelijker dan ooit

Naast goedkoop is zelf een gaming computer in elkaar zetten tegenwoordig ook minder ingewikkeld dan in de pioniersfase. Online zijn uittekende handleidingen te vinden, die je stap voor stap helpen om een snelle en voordelige spelcomputer te bouwen. Een gaming computer met de beste onderdelen!

Bouw ook een eigen gaming computer

Kies ook voor het zelf in elkaar zetten van jouw perfecte gaming computer. Let goed op de grafische kaart, de processor en het werkgeheugen. Bouw er een stoere computerkast omheen en voilà: je beschikt over een gepersonaliseerde spelcomputer die perfect past bij de door jou gewenste game-ervaring!

Gerelateerd