• 30 mei 2024
 Kleding verzenden met verzendzakken of postdozen?

Kleding verzenden met verzendzakken of postdozen?

Bij de verzending van kleding kun je eigenlijk kiezen uit twee belangrijke verzendopties: verzendzakken of postdozen. Maar welke verzendoptie is nu eigenlijk de beste en wat zijn de voordelen en de nadelen? Zijn postendozen de duurzamere keuze, of juist verzendzakken? We vertellen je graag meer over deze verschillende verzendopties, zodat je bij de verzending van jouw kleding de beste keuze kunt maken. 

Wat zijn verzendzakken en postdozen?

Een verzendzak is een zak van plastic of papier waarmee je op een makkelijke manier kleding kunt verzenden. Veel verzendzakken zijn voorzien van een handige plakstrip, waardoor je de verzendverpakking makkelijk en snel kunt sluiten. Postdozen, zijn handige kartonnen dozen waarmee je onder meer kleding kunt versturen. Hiernaast worden ze ook veel gebruikt voor het verzenden van kleine accessoires en als kleine doosjes in een omverpakking.

Voor- en nadelen van postdozen en verzendzakken

Kleding verzenden met verzendzakken heeft veel voordelen, maar we zullen ons beperken tot de meest belangrijke. Zo past een verzendzak vaak goed door de brievenbus. Hierdoor hoeft de klant niet thuis te blijven voor het pakket én het scheelt in portokosten. Uit een verzendzak kan je ook lucht persen, waardoor de verpakking compacter wordt. Hierdoor nemen de zakken minder ruimte in de auto van een pakketbezorger in. Een bezorger kan hierdoor per rit meer zakken meenemen en hoeft minder vaak heen en weer te rijden, dan wanneer de kleding zou worden verzonden in een postdoos. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot en zijn zakken dus de duurzamere keuze

De geringe beschermingswaarde van verzendzakken

Een nadeel van verzendzakken is, dat ze een geringe beschermingswaarde bieden aan kwetsbare producten. Dit kan een probleem zijn bij het verzenden van bijvoorbeeld dure merkschoenen. In zo’n geval is een stevige postdoos de betere keuze. Verzendzakken van plastic zijn daarbij meer milieubelastend dan postdozen van karton. Er zijn echter ook producten op de markt van biodegradable plastic en gerecycled materiaal. Over het algemeen zijn zakken ook een stuk goedkoper dan postdozen en ze nemen daarbij minder opslagruimte in.

Verzendzakken met logo voor kleding

In veel gevallen komen verzendzakken toch wel als winnaar uit de bus bij de strijd om het verzenden van kleding. Hierdoor is dit product voor veel kledingwinkels de eerste keuze. Een bijzonder mooi product voor het verzenden van kleding, zijn verzendzakken met logo. Kledingwinkels die gebruikmaken van verzendzakken met logo, hebben een mooi reclamemiddel in handen. De klant weet daarbij meteen dat het pakketje van de winkel komt en het draagt bij aan het versterking van de customer experience.   

Verzendzakken op maat laten maken

Wanneer je kiest voor verzendzakken met logo, is het ook een goed idee om te kiezen voor een product op maat. Hierbij kun je niet alleen kiezen uit de afmetingen van de zakken, maar ook uit het materiaal. Ga je voor de duurzame look? Kies dan voor een verzendzak van papier. Wil je liever een product dat waterafstotend werkt? Dan kies je voor de plastic variant. Ook kun je bij verzendzakken nog kiezen uit verschillende extra’s, zoals een scheurstrip en een retourstrip. Hierbij kan een klant de verzendverpakking ook nog eens gebruiken om producten retour mee te sturen. Het is een extra service naar de klant toe en ook nog eens duurzaam.

Gerelateerd