• 21 juli 2024
 Kindermodetrends voor aankomende zomer

Kindermodetrends voor aankomende zomer

De zomer is in aantocht en dat betekent: nieuwe trends! Tijd om daar eens even flink in te duiken. De kinderkleding voor de zomer van 2022 biedt veel kleur en frisheid, met een stoer randje. Nieuwsgierig? De grootste trends hebben we voor je op een rijtje gezet!

1. Fris kleurenpalet

Deze trend behoort inmiddels tot één van de klassiekers: frisse, maar zachte en ietwat gebleekte pasteltinten. Deze kleuren vormen veruit de overhand in de kindermode, voor meiden én voor jongens. Fijne keuren als mintgroen, lilapaars en lichtoranje zie je deze zomer dan ook volop terug. Ze mogen zelfs vrolijk met elkaar worden gecombineerd in één kledingstuk of outfit. Colour blocking is namelijk weer helemaal terug van weggeweest.

2. Creatief met denim

Bovendien zul je deze zomer veel denim zien. Alhoewel dit natuurlijk ook al jarenlang een trend is, vormen de huidige kindermodetrends een verrassende twist. Er wordt namelijk geëxperimenteerd met de meest bijzondere wassingen, bleekmethode, tie dye technieken en véél patchwork. Zo zie je jeans, spijkerjacks en petten gemaakt van verschillen stukken en kleurtinten denim. Dit geeft een ontzettend leuk, vernieuwend en speels effect. Wat pasvorm betreft kan én mag in 2022 alles: high waist, loose, culotte, flared, skinny, maar net wat jouw kind het lekkerst vindt zitten.

3. Stijlvol comfort

En lekker zitten… dat doet de zomermode van 2022 wel! Comfort is namelijk ook één van de grote kindermodetrends voor aankomende zomer. Een kind moet immers uitgebreid kunnen rennen, springen, dansen en spelen. Zachte, comfortabele two pieces in frisse pastelkleuren en met moderne prints, zul je dan ook volop zien. Stoere sneakers of boots en een mooie tas of pet, maken zo’n outfit helemaal af!

Gekke prints

Ook zijn prints weer volop terug van weggeweest. In de zomer van 2022 zijn deze voornamelijk stoer en grafisch voor de jongens, en fijn en bloemig voor de meiden. Al mag een stoer tintje bij de meiden ook niet ontbreken. Zo zie je de klassieke, fijngebloemde mille fleur-print in veel meisjeskleding terug, maar wordt deze gecombineerd met stoere jacks, boots of sweaters.

Gerelateerd