• 23 juni 2024
 Hoe kun je geld besparen met printen?

Hoe kun je geld besparen met printen?

Een bespaarde euro is een verdiende euro. Als je eenmaal weet hoe je op printkosten kunt besparen, valt er veel geld te besparen. Je vraagt je misschien af hoe je kunt besparen op de inkt- en papierkosten. Nou, dat hebben we in dit artikel uitgelegd aan de hand van een aantal handige tips. Lees snel verder!

Tip 1 – Afdrukken in conceptmodus

Alle printers hebben de mogelijkheid om in conceptmodus af te drukken. Afdrukken in conceptmodus betekent dat je snel afdrukt met minimaal inktverbruik. Hoewel het niet aan te bevelen is om een heel belangrijk document (bijvoorbeeld je CV) in conceptmodus af te drukken, zijn er nog genoeg andere minder belangrijke documenten die wel in snelmodus afgedrukt kunnen worden. Met afdrukken in conceptmodus kun je ongeveer 5 tot 10% inkt besparen voor elke afdruk die je maakt. Doe dit kunstje eens maal 100 en tel uit je winst!

Tip 2 – Printen in zwart-wit

Net als bij het afdrukken in conceptmodus, kun je er ook voor kiezen om documenten te printen in zwart-wit. Als je je ontwerpvaardigheden niet hoeft te demonstreren, dan is een full colour printer eigenlijk overbodig. Sterker nog, als je in zwart-wit uitprint, bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook een steentje bij aan moeder natuur. Uitprinten in grijsmodus is namelijk beter voor het milieu, omdat er minder inkt verbruikt wordt. Bovendien zijn de initiële kosten van zwart-wit printers doorgaans een stuk voordeliger dan full-colour inkjet- of laserprinters. Als je op voorhand al weet dat je alleen maar documenten in zwart-wit gaat printen, dan kun je ook al op de aanschafkosten besparen door een printer te kopen die alleen in zwart-wit kan printen.

Tip 3 – Dubbelzijdig afdrukken

Ook op de papierkosten kan bespaard worden. Voor de meeste bedrijven is het printen van dubbelzijdige documenten een absolute no-brainer. Hierdoor zijn de meeste moderne printers bijna allemaal standaard uitgerust van een functie om dubbelzijdig af te drukken. Maak hier ook gebruik van! Door op beide zijden van het papier te printen, bespaar je letterlijk 50% op de papierkosten! Ook hiervoor geldt: je verbruikt minder papier en ook daarmee draag je weer een steentje bij aan moeder natuur. Vergeet tot slot niet om de canon pg 540 inktcartridges te recyclen, als ze leeg zijn. Succes!

Gerelateerd