• 21 juli 2024
 De mode zomertrends voor 2021

De mode zomertrends voor 2021

De zomer van 2021 komt al snel weer dichterbij. Dus is het hoog tijd om je kledingkast klaar te maken voor het komende zomerseizoen. Maar welke kledingstukken, en in welke stijl, mogen in jouw kledingkast hoe dan ook niet ontbreken? In dit artikel lees je alles over de grootste modetrends voor de zomer van 2021. Doe er je voordeel mee en loop er straks lekker stijlvol, stoer en eigentijds bij!

Milieuvriendelijke kledingstoffen en producenten

Een van de grootste zomertrend in 2021 is het gebruik ecologisch verantwoorde stoffen en textiel bij de productie van kleding. Kleding die van natuurlijke vezels gemaakt is, is dit jaar de norm. Interessant qua zomermode is in 2021 het gebruik van gerecycled leer en, ook bijzonder, gerecycled pvc. Verder wordt er qua kledingproducenten en merken in 2021 gekozen voor bedrijven die op een diervriendelijke en milieuvriendelijke manier kleding produceren.

De mood en stijl van de zomerkleding in 2021

Op de bekende stoffenbeurs in de Italiaanse stad Milaan, MilanoUnica, was enige tijd geleden als te zien wat we qua kledingstijl en mood voor de zomer van 2021 mogen verwachten. Het uitgangspunt voor de zomermode van 2021 is een mix van culturele invloeden. Populair zijn kledingstukken met motieven van inheemse (indiaanse) stammen, die gemixt worden met moderne, hedendaagse stijlen en patronen. In de kleding worden dus de stijlen van vroegere culturen gecombineerd met de kledingcultuur van de generatie van de millennials. Hoe mooi is dat: het mixen van tradities en stijl uit verre, exotische oorden met de smaak van de jongeren van vandaag?

Indrukwekkende kleuren: wat zijn de trends van 2021?

Qua kleuren heeft de kleding die in de zomer van 2021 populair is, veel variatie en uitstraling te bieden. Met name drie soorten kleuren zijn populair In de eerste plaats doen zonnige kleurtints, stofkleuren en Indiase kleurinvloeden het in de zomer van 2021 goed. Hierbij kun je denken aan groenvarianten, zoals zeegroen en lichtgroen, lichtblauwe kleuren, oceaanblauw, roze en abrikooskleurig oranje het als kleuren goed. Ook kleding in bleekgoud kleuren zijn in de zomer van 2021 in trek en gaan we veel zien. Deze kleuren komen voor in combinatie met typische stofkleuren als grijs, bruin en witvarianten. Qua culturele stijl is de kleding die in de zomermaanden van 2021 te zien is, voorzien van oude en nieuwe Indiase symbolen en patronen. Ten tweede zijn in de zomer van 2021 primaire felle kleurenpatronen – denk aan groene, rode en gele kleuren – in Mexicaanse stijl in trek. Drukke motieven mogen weer en een beetje psychedelisch, zoals in de jaren 1970 trendy was, gaan we in 2021 terugzien in het modebeeld. Een laatste kleurenmix die in de zomer van 2021 veel op straat te zien zal zijn, bestaat uit natuurlijke en organische kleuren. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als bruin, grijs, crème, thee, camel, lindegroen en vuurrood.

Kleed je ook modieus in de zomer van 2021

Wacht niet te lang en kies ook voor de nieuwste trends op het gebied van de zomermode. Kleed je in een van de stijlen zoals hiervoor beschreven en je loopt er aanstaande zomer weer superelegant en hip bij!

Gerelateerd