• 21 juli 2024
 Buitenactiviteiten die je samen met andere kan doen

Buitenactiviteiten die je samen met andere kan doen

In tijden van een pandemie, weegt het verlangen naar sociale connectie nóg harder door. Gezellige uitjes met anderen zijn niet meer even vanzelfsprekend als voordien, en Zoom wordt na een tijd ook weer grijs. Het is uitdagend, maar zeker niet onoverkomelijk – het biedt kansen onze creatieve geest naar boven te halen. Het herontdekken van hoe we tijd met anderen doorbrengen, werkt inspirerend. Het plezier hoeft niet ver weg te zijn – er bestaat een zee aan activiteiten die je, naast de gewoonlijke spontaniteit van het leven, kunt ondernemen. Hieronder ontdek je talrijke buitenactiviteiten waar je zelf nog niet aan hebt gedacht…

Kanoën

Verzamel je vrienden of je familie en maak je klaar voor een heerlijk avontuur. Kanoën combineert het beste van beide werelden. Je houdt je fysieke activiteit geprikkeld en de sereniteit van het water en de bossen zorgt ervoor dat je even helemaal kunt uitblazen. Letterlijk.Daarnaast is het de manier bij uitstek om quality-time met je naasten door te brengen. Het kan allemaal veilig én op afstand, zonder het enthousiasme te verliezen.

Zwemmen

Je lokale zwemclub is wellicht gesloten, maar gelukkig eindigen je mogelijkheden hier niet. Natuurdomeinen, parken en de kust – het zijn slechts enkele voorbeelden van waar een plons je opwacht. Combineer dit uitje met een picnic of wandeling – hiermee kan je haast niet missen. Let op: zwemmen dient veilig te gebeuren. En dan hebben we het niet enkel en alleen over mondmaskers in sportstof. Ga na waar reddersposten aanwezig zijn, en waar niet. Aan de kust vind je dit sneller terug, maar het is zeker geen voortdurend gegeven.

Een bezoek aan de dierentuin

Ook dieren hebben nood aan connectie. Sinds heropening zijn dierentuinen terug van weggeweest. Waar wacht je op? Afstand houden vormt geen enkel probleem dankzij een eenrichtingsregel. Een middag naar een dierentuin kan bijzonder fijn zijn, vooral wanneer je jongere familieleden hebt. Zoek je geliefden bij elkaar en reserveer vandaag nog een bezoek.

Een stad bezoeken

Winkels zijn gesloten. Genieten van een cappuccino terwijl je voorbijgangers spot, is ook niet onmiddellijk mogelijk. Dit neemt alle parels die steden naar voren brengen echter niet weg. Welke stad heb je altijd al willen bezoeken? Waar creëerde je je mooiste herinneringen? Het hoeft niet bij één stad te blijven – combineer er meerdere om het beste uit je weekend te halen. Wat dacht je van een overnachting in een AirBNB of Bed & Breakfast? Het is budgetvriendelijk én veilig.

Wat te doen, wat te doen? Het werd meer dan eens bewezen – wandelen biedt talrijke voordelen voor je fysieke én mentale welbevinden. Trek je dappere schoenen aan en beleef window-shopping zoals nooit tevoren. Zoek enkele lokale parken op en geniet van het uitzicht.

Gerelateerd