• 22 februari 2024
 5 Dingen die je buiten in je eentje kunt doen

5 Dingen die je buiten in je eentje kunt doen

Ben je graag buiten, maar heb je ook even nood aan een momentje op jezelf? Dan enkele handige tips voor leuke bezigheden waar je geen gezelschap voor nodig hebt altijd welkom. Misschien houd je er wel van om alleen tijd zijn de natuur door te brengen, of heb je even rust nodig na een drukke dag? Wat het geval ook mag zijn, dankzij de volgende 5 dingen die je buiten in je eentje kunt doen, verveel je je zeker niet!

Iedereen heeft tijd nodig voor zichzelf, hoe sociaal we als mens ook mogen zijn. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je tijdens je me-time binnen opgesloten moet blijven zitten. Hieronder enkele handige tips om je buiten te vermaken, helemaal op je eentje:

1. Ga hardlopen

Waarom combineer je de buitenlucht niet met een beetje sport? Hardlopen is een goed idee, omdat je er je conditie mee opbouwt en tegelijkertijd van de omgeving kunt genieten. Kies een gebied met veel natuur om je tijdens het lopen helemaal te kunnen ontspannen, zodat je je fitter en gezonder voelt. Een ander voordeel van hardlopen is dat je het ook op jezelf kunt doen!

2. Haal herinneringen van je jeugd op

Een ander goed idee voor een bezigheid die je buiten kan doen, is het bekijken van oude kinderfoto’s. Hoewel je misschien geneigd bent om dat vanuit je luie zetel te doen, is er geen enkele regel die zegt dat het bij mooi weer niet buiten kan. Neem een oud fotoboek mee in de tuin op een mooie dag, zorg dat je comfortabel zit (eventueel met een drankje of hapje) en laat je meeslepen door die prachtige herinneringen van je jeugd!

3. Mediteren

Steeds meer mensen mediteren in groep, maar het is ook mogelijk om het alleen te doen. De natuur is één van de beste omgevingen die je kan kiezen om helemaal tot rust te komen en dieper in jezelf te kijken – precies wat meditatie inhoudt. Concentreer je volledig op je ademhaling of geluiden uit de omgeving en voor je het weet raak je in een heerlijke roes van rust en ontspanning!

4. De tuin onderhouden

Als je dan toch buiten bent, waarom werk je niet gewoon in de tuin? Het gras maaien, bladeren bijeen harken of de bloemen verzorgen, het zijn allemaal taakjes die je actief bezig houden én waar je niemand voor nodig hebt. Het resultaat is daarbij dat je tuin, gazon en terras en weer verzorgd en mooi uitzien!

5. Een boek lezen

Ten slotte is natuurlijk een goed boek lezen, buiten of in het park, één van de meest ontspannende dingen die je kunt doen. Je hebt er niemand voor nodig, je kan je helemaal in je verhaal onderdompelen en voor je het weet is er een uurtje voorbij. Kies een boek dat je graag leest als ontspanning, neem eventueel wat achtergrondmuziek mee (als dat je niet afleidt) en geniet van een moment voor jezelf!

Gerelateerd