• 25 september 2022
 4 tips voor de beste thuiswerkplek!

4 tips voor de beste thuiswerkplek!

1. Richt een ruimte in voor werk alleen.

Weet je dat comfort ten koste kan gaan van verloren productiviteit, focus en streefdoelen? Hoewel thuiswerken voor velen een gemak is omdat ze in hun bed of bank kunnen opduiken, wordt het erg moeilijk om de verleiding van slaap te weerstaan ​​met onze niet zo gezonde slaaproutine. Op die manier kun je ofwel toegeven aan je lethargie – die extreem demotiverend is – of besluiten om uit de verleiding van je typische thuissituatie te komen. Dat laatste is altijd beter en productiever. Je zou overal kunnen zitten, aan je takenlijst gaan werken en ineens wordt er een film of advertentie op tv afgespeeld. Wat is je onmiddellijke reactie? Je draait je om en neemt een kijkje en creëert zo een afleiding. Het is waarschijnlijk mogelijk dat dit zo nu en dan gebeurt als je een willekeurige plek kiest om te werken. Afleidingen zullen van alle kanten naar binnen stromen. Daarom zal het hebben van een bepaalde ruimte helemaal voor jezelf absoluut veel doen.

2. Gebruik het juiste bureau en de juiste stoel.

Wanneer de omgeving je werksfeer geeft, zal je aandacht zeker naar binnen schieten, samen met je efficiëntie. Om dat te bereiken, hoef je alleen maar de volgende stappen te nemen:

  • -Kies indien mogelijk een hoek van je kamer
  • -Zet hem ongeveer 8 uur per dag op met een comfortabele stoel om op te zitten
  • -Zet er een bureau naast die de juiste hoogte heeft zodat je geen rugklachten ontwikkelt.
  • -Zet je systeem op het geplaatste bureau
  • -Fleur de ruimte op met planten, dit heeft een gunstig effect op je motivatie en productiviteit.
  • -Bewaar je benodigde materialen zoals een dagboek, pennen, een fles water en een lamp, direct bij je in de buurt in speciale vakken.
  • -Een speciale werkruimte stelt je in staat om jezelf op je werk te oriënteren door een kantoorachtige omgeving te bieden, omdat concentratie uiteindelijk de sleutel is tot effectieve resultaten.

3. Zorg voor goed – en als het kan – natuurlijk licht.

Stel je thuiskantoor zo in dat er veel licht is. Je zult je beste werk doen als een deel daarvan natuurlijk licht bevat. Warm licht, zoals van vuurlicht, bevordert ontspanning. Koud licht, zoals daglicht, verbetert de productiviteit en alertheid. Dat is wat je wilt in je thuiskantoor. Ramen en blootstelling aan daglicht kunnen ook je fysieke en mentale welzijn positief beïnvloeden.

4. Kleed je aan alsof je naar je werk gaat.

Verkleden is iets waar mensen zich niet druk over maken als ze vanuit huis werken. Maar zo zou het niet moeten zijn. Je moet je op je werk voorbereiden, zoals je gewoonlijk doet. Ja, dat heb je goed gehoord. Kom uit je nachtkleding. Casual kleding of pyjama’s zijn geweldig, en ze geven je comfort en een gevoel van vrijheid. Maar het aantrekken van een joggingbroek helpt je misschien niet om productief te blijven als je hem 48 uur achter elkaar draagt. Voor werk is het niet nodig om je zo formeel te kleden als je zou kunnen, maar alleen al het wisselen van kleding geeft je een signaal om wakker te worden en aan het werk te gaan.

Gerelateerd