Traprenovatie Nederland

Doordat je de trap of trappen in je huis of pand dagelijks gebuikt ontstaat er slijtage aan de trapbekleding. Dit kan leiden tot ongemakken en mogelijk gevaarlijke situaties, waarbij jij of een van je gezinsleden kunnen uitglijden. De kans op uitglijden kan worden verminderd door eens in de 15 jaar de trap of trappen opnieuw te laten bekleden. Wij werken al jaren samen met erkende professionals uit de regio Nederland die gespecialiseerd zijn op het gebied van traprenovatie en trapbekleding. Zij zullen de trap opnieuw bekleden, trapverlichting of antislipstrips aanbrengen. Tevens hebben wij regelmatig contact met een of meerdere trappenfabrikanten uit verschillende regio’s zodat wij op de hoogte blijven van innovaties op het gebied van traprenovatie. Hierdoor kunnen wij je de beste kwaliteit bieden. Via ons offerteformulier kun je meerdere vrijblijvende offertes aanvragen zodat je de juiste keuze kunt maken.

Offerte aanvragen

123formulier-traprenovatie

Vind een trappen specialist via ons netwerk. Vergelijk prijzen!

trapbekleding

Trapbekleding

Wij zijn gespecialiseerd in traprenovatie en trapbekleding en wij maken gebruik van de kennis van vele trapspecialisten verspreid over heel Nederland. Ook in uw regio staan wij in contact met professionals die de traprenovatie voor je kunnen uitvoeren. De specialisten met wie wij samenwerken hebben wij kritisch geselecteerd en je kunt er zeker van zijn dat deze professionals uit de regio Nederland zeer ervaren zijn in het renoveren van trappen en hoge kwaliteit leveren. Wij brengen je graag met een van onze professionals in contact.

trapbekleding

Stofferen of laminaat?

Bij de keuze voor een traprenovatie is het van belang om na te denken over of je laminaat of stof als trapbekleding wil. Zowel stof als laminaat hebben voor- en nadelen. Een trap bekleed met laminaat is bijvoorbeeld beter schoon te houden en daarom beter voor het leefklimaat. Als je kiest voor stof als trapbekleding dan kun je de kans op uitglijden verminderen en zul je in de winterperiode geen last hebben van koude voeten. Heb je een allergie voor stof? In dat geval raden wij je aan om geen hoogpolige vloerbedekking te laten plaatsen. Je kunt dan beter kiezen voor laminaat als trapbekleding.

Werkzaamheden trappenfabriek

Het ontwerpen van de trap tot het afkorten van hardhout, of het leggen van bomen op een schuurstraat zijn stappen die behoren tot het productieproces van een trappenfabriek. In een trappenfabriek wordt dan ook niet alleen nagedacht over trappen maar er worden daadwerkelijk trappen gemaakt. In overleg met de leverancier kunt je een trappenfabriek bezoeken en een ontwerp van je trap laten maken en kun je ook bekleding bekijken en selecteren. Ben je benieuwd naar wat de effecten zijn van verschillende soorten trapbekleding? In veel gevallen heeft de trappenfabriek een showroom, waar je een overzicht krijgt van de vele mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. Het is ook goed om te kijken naar de verschillen tussen een dichte en open trap want dit kan van grote invloed op het uiteindelijke resultaat.

trappenfabriek-werkzaamheden

vanderkolk-trappenspecialist

Bij 123formulier is de klant nog koning

Bij ons ben je aan het juiste adres voor het renoveren en het laten bekleden van je trap of trappen. Wij respecteren de wensen van de klant waardoor je het proces zelf in de hand hebt en de trap geheel naar eigen smaak kunt samenstellen. Wil je houten bekleding of liever stof? Jij bepaalt, wij leveren. Onze professionals kijken samen met jou de mogelijkheden aan de hand van je wensen en je budget. Service en tevredenheid zijn voor ons zeer belangrijk en we doen er alles aan om te zorgen dat je kunt genieten van een mooie, veilige trap.

trappen-offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je graag wat meer informatie ontvangt over de producten en diensten die wij bieden of over de kosten die een traprenovatie met zich meebrengen. Je kunt dan het contactformulier invullen en wij zullen er alles aan doen om je zo spoedig mogelijk een aantal vrijblijvende offertes toe te sturen zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Je kunt aan de hand hiervan een geheel vrijblijvende afspraak maken met een trapspecialist uit Nederland.

Trap bekleden met hout

houten trap
Is het hout van uw trap in Volendam ondertussen aanzienlijk versleten en heeft dit als gevolg dat er risicovolle situaties ontstaan? Dan is het mogelijk om hierover speciale opzettreden te plaatsen. Deze houten opzettreden zijn een relatief nieuwe uitvinding. Dankzij de opzettrede hoeft u het hout niet volledig te vervangen, maar kan er een nieuwe laag over de bestaande traptrede worden aangebracht. Of het mogelijk is te kiezen voor opzettreden bij uw traprenovatie is afhankelijk van de exacte staat van het hout. Een traprenovatie expert kan u desgewenst hierover de nodige informatie geven.

Traprenovatie prijzen

traprenovatie prijzen
De prijzen voor het laten renoveren van dichte trappen in uw bedrijf in Volendam hangen af van een groot aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het soort trapbekleding waar u voor kiest. Wij gaven eerder al aan dat onder meer vloerbedekking zeer lage kosten kent, terwijl linoleum aanzienlijk duurder is. De prijzen worden daarnaast beïnvloed door de grootte van de trap en de mate van voorbereiding die u uitvoert. Wij garanderen dat u bij ons altijd profiteert van aantrekkelijke prijzen voor de traprenovatie. Daarbij verzekeren wij u tevens van een vakkundige hulp door ervaren vakmannen.

Eiken

eiken trap
Kiest u ervoor om houten opzettreden te monteren, dan moet u kiezen tussen een groot aantal houtsoorten. De meest standaard keuze is het gebruik van eiken hout. Eiken woononderdelen vormen een populaire keus dankzijde eenvoudige bewerking, de lage kostprijs en het feit dat u indien gewenst de eiken trapleuning zelf kunt installeren. Een nadeel van eiken is dat u hierbij altijd wel een extra topcoat moet aanbrengen, om stoot- en boenvastheid te optimaliseren. Vindt u eiken niet een mooie soort hout? Er bestaan vele andere houtsoorten welke ook en geschikte oplossing vormen. Denk bijvoorbeeld aan mahonie of Douglashout als mogelijk alternatief voor de opzettreden.

Betonlook

betonlook
Hoewel de meeste mensen kiezen voor hout als basis voor de renovatie van hun trap, is het ook een optie om te kiezen voor een zogeheten betonlook. Een betonlook werd lange tijd gezien als een look die alleen maar past bij industriële bedrijven. Tegenwoordig zien we dit echter steeds vaker terug bij particuliere woningen. Om te voorkomen dat de grote hoeveelheid beton overheerst, en u inderdaad een industriële sfeer creëert in uw woning in Volendam, adviseren experts om het beton te combineren met natuurlijke materialen, zoals een eiken trapleuning. Over het algemeen is de betoonlook alleen geschikt voor dichte trappen.

Vinyl / PVC

vinyl
Wij kunnen ons voorstellen dat je graag een mooie trap wil die gemakkelijk schoon te houden is, een lange levensduur heeft en weinig kost. In dat geval raden wij je aan om te kiezen voor laminaat. Laminaat heeft als voordeel dat het weinig beschadegingen of slijtplekken toont, dat het duurzaam materiaal is en dat het gemakkelijk nog een keer gebruikt kan worden. Als blijkt dat je trap bekleden met laminaat niet helemaal is wat je ervan verwachtte, dan kan het laminaat ergens anders worden toegepast. Onze leveranciers uit Nederland hebben vaak twee keuze’s in laminaat: HPL en CPL. CPL is flexibel waardoor het gemakkelijk te leggen is en het heeft een dunne bovenlaag. HPL  heeft daarentegen een sterke bovenlaag en is wat beter bestant tegen stoten en krassen. Zowel HPL als CPL planken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor je zeker zult slagen in het maken van een keuze.

Linoleum

linoleum
Als je de trap of trappen van je huis in Nederland laat vernieuwen dan zijn er vele mogelijkheden waaruit de kunt kiezen want de keuze is niet alleen beperkt tot laminaat, vloerbedekking en houten planken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor materialen als vinyl of PVC. Ondanks dat deze producten veel overeenkomsten vertonen, zoals onder andere de manier van onderhoud, zijn er weldegelijk verschillen. PVC is gemakkelijk op de trap aan te brengen en het is kleurvast. Tevens is PVC een zeer duurzaam product en daardoor heb je er jarenlang plezier van. Vinyl daarentegen is wat minder duurzaam en hangt de levensduur ervan sterk samen met de kwaliteit van het product. En deze kwaliteit heeft invloed op de prijs van de aanschaf. De prijs van vinyl kan erg aantrekkelijk zijn, maar het product gaat minder lang mee  en is gevoeliger voor slijtage dan PVC.

Dichte trap bekleden

dichte-trap-bekleden
In tegenstelling tot een open trap kun je een dichte trap eventueel zelf bekleden. Dit is namelijk een stuk eenvoudiger. Voor het bekleden van een dichte trap  zijn en vele soorten materiaal mogelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, PVC of tapijt. Als je kiest voor tapijt dan raden wij aan om eerst houten opzettreden te plaatsen voor  een veilig en optimaal resultaat. Dit is snel aan te brengen en brengt relatief weinig kosten met zich mee. Natuurlijk is het ook mogelijk om de renovatie van een dichte trap uit te laten voeren door een van onze specialisten.

Open trap bekleden

open trap bekleden
Heb je het gevoel dat een dichte trap de ruimte kleiner of benauwder maakt? Dan kun je de dichte trap vervangen door een open trap. Om toch voldoende draagkracht te houden krijgen de traptreden extra ondersteuning. De stootborden, die de trap dicht maken, zullen worden verwijderd. Een open trap heeft als grote voordeel dat het de ruimte open maakt waardoor het ruimtelijker oogt. Het nadeel hiervan is wel dat de kans op een valpartij groter is. Om valpartijden en uitgelijden te voorkomen is het van belang dat deze vorm van traprenovatie vakkundig wordt uitgevoerd. De  trapbekleding zal door onze professionals rondom worden aangebracht waarbij de bovenzijde van de traptrede dezelfde kleur ktijgt als de onderzijde van de traptrede. Op deze manier ontstaat er een mooi resultaat.

Zelf een trap bekleden

Zelf trap bekleden

Zelf een trap bekleden Ben je na het (laten) verbeteren van de trap toe aan het leggen van trapbekleding? In het geval van een dichte trap zou je dit zelf kunnen doen. Het is aan te raden om een aantal punten in acht te nemen alvorens je gaat beginnen. Professionals met wie wij samenwerken hebben deze punten voor je op een rijtje gezet. Op deze manier weet je zeker dat je vakkundig aan de slag kan gaan. Heb je vragen of wil je weten wat de prijs is? Je kunt contact met ons onemen via het contactformulier. Onze professionals zullen je vragen met plezier beantwoorden.

  • Voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het verwijderen van het oude materiaal, inclusief lijmresten is een belangrijke eerste stap. Daarnaast is het van belang dat je voldoende vloerbedekking besteld. Je kunt hiervoor de traptreden op het diepste punt meten, de stoorborden op het hoogste punt en de neuslatten. Tevens raden wij je aan om te controleren of de tapijtstrook breed genoeg is als je gebruik maakt van standaard levering.
  • Plaatsen ondertapijt. Houd rekening met het plaatsen van ondertapijt als je gaat stofferen. Dit zorgt voor betere geluidsisolatie en vering. Dit hoeft alleen op de traptreden en de neuslatten aangebracht te worden.
  • Plaatsen. Plaats de trapbekleding glad en strak. Op deze manier kan de kans op ongelukken worden verkleind en gaat de bekleding langer mee. Dit geldt voor alle soorten materiaal.
  • Afwerking. Een goede afwerking is erg belangrijk. Controleer of de trapbekleding strak is geplaatst en verwijder de overtollige randen.

Trapverlichting

trapverlichting
Trapverlichting is een laatste stap die hoort bij een traprenovatie. Deze accessoire gaat verder dan een simpel lampje dat aan de muur bevestigd en dat de hele avond of nacht brandt. Wij bedoelen lampjes op basis van LED die bevestigd zijn onder de traptrede en die werken op basis van sensoren. Je kunt de intensiteit en de tijd dat de lampjes branden zelf bepalen zodat de trap niet of juist wel in het oog springt. Deze verlichting zorgt voor een dynamisch effect waardoor je er optimaal van kunt genieten. Installatie van de trapverlichting is niet ingewikkeld dus je zou dit zelf kunnen uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen om de trapverlichting door een van onze professionals te laten installeren.

Stootborden

stootborden
Krakende treden zijn een veelkomend probleem bij trappen die gemaakt zijn van hout. Het gekraak wordt meestal veroorzaakt doordat er speling is tussen het hout en de onderliggende structuur. Dit kan worden opgelost door het stootbord een beetje los te wrikken en de lijmresten die hierop zitten te verwijderen waarna het stootbord weer kan worden vastgelijmd. Voor een volledig kraakvrij resultaat kun je het stootbord nog voorzien van enkele spijkers waarna het kraken over is of tot een minimum is gereduceerd.

Antislip trap

antislip trap
Een veelgehoorde opmerking die wij horen als we praten over een traprenovatie is dat het een omvangrijk project is dat veel geld kost. In de meeste gevallen is het tegendeel waar. Een simpele handeling als het plaatsen van antislipstrips valt ook onder een renovatie. Dit is een kleine aanpassing die weinig geld kost. Deze antislipstrips zijn een toevoeging voor trappen die gelakt of geschilderd zijn. Deze strips  verlagen de kans dat je uitglijdt en het is dan ook aan te raden om antislipstrips aan te schaffen in de bouwmarkt in Nederland.

Trapleuningen

trapleuningen
Medewerkers van een trappenfabriek maken en renoveren niet alleen trappen, maar het is ook mogelijk om ze te contacteren voor het plaatsten en renoveren van trapleuningen. Het kan zijn dat je de huidige trapleuning niet mooi vindt of dat het niet past bij het interieur. Er bestaan veel mogelijkheden om de trapleuningen te vervangen door bijvoorbeeld een stalen buis of door een andere houtsoort. Neem gerust een kijkje bij een showroom in Nederland en laat je inspireren door de mogelijkheden. Op deze manier heb je trapleuningen die passen bij je trap en bij je interieur. De medewerkers staan voor je klaar om je van advies te voorzien en om je vragen te beantwoorden.

tapijt

Tapijt

Het product dat al jarenlang gebruikt wordt voor het renoveren van trappen is tapijt. Het gebruik van dit product heeft vele voordelen. Omdat het vele kleuren en designs te leveren is, zal er altijd een kleur of stijl zijn die past bij je interieur van je pand in Nederland. Een ander voordeel is je geen koude voeten krijgt als je tapijt op je trap hebt liggen. Tapijt heeft ook isolerende werking en dat kan weer goed uitpakken voor de energierekening. Een ander groot en veilig voordeel is dat tapijt op de trap de kans of uitglijden reduceert. Als je een gezin met kinderen hebt dan is tapijt zeker het overwegen waard. Als je ervoor kiest om zelf de traprenovatie uit te voeren met tapijt dan is het aan te raden om minimaal een halve meter stof extra te hebben zodat ook de naden goed kunnen worden afgedekt. De prijs van tapijt voor je traprenovaite is afhankelijk van verschillen factoren zoals de gekozen stof en kleur en of je de renovatie zelf uitvoert of laat uitvoeren door een van onze professionals uit Nederland.

Wij helpen je graag!

Via ons contactformulier kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij professionals die werkzaam zijn in de regio Nederland. Op deze manier kun je prijzen van verschillende materialen en stijlen met elkaar vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Al onze professionals zijn verbonden aan een erkende trappenfabriek en zullen je adviseren en je vragen beantwoorden. Wat voor soort traprenovatie je ook kiest, wij garanderen kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat jij als klant een perfecte trap krijgt die aansluit bij jouw wensen. Je trap is bij ons in goede handen.

Neem contact met ons op

We helpen mensen met het aanvragen van een offerte

Offerte aanvragen