Trapbekleding

Trapbekleding

Is je trap toe aan een nieuwe look of is de bekleding helemaal versleten? Dan is het tijd om je trap opnieuw te bekleden.. maar waarmee? Wil je ’s ochtends een zachte trap af met je blote voeten of ga je liever voor een strakke afwerking wat makkelijk schoon te houden is?

Lees snel verder want in dit artikel worden alle soorten trapbekleding besproken, de prijzen, eigenschappen en de voor- en nadelen.

Tapijt

Trapbekleding dat altijd al populair is geweest is tapijt. Het voelt niet alleen lekker aan je blote voeten, maar het dempt ook nog eens het geluid van je voetstappen. Niet alle tapijtsoorten zijn geschikt als trapbekleding. De dichtheid van de polen moet hoog genoeg zijn en de structuur van het tapijt stevig genoeg. Een nadeel aan een trapbekleding van tapijt is dat het lastig te reinigen is.

trapbekleding

Trap bekleden met tapijt

Je kunt, als je je trap met tapijt wilt bekleden, ervoor kiezen om de hele breedte van de trede te bekleden of alleen het midden. In het geval dat je alleen voor het midden kiest, dan ontstaat er een traploper effect. Je kunt ook voor de optie van volledige stoffering gaan waarin het motief van een traploper verwerkt is. Zo heb je toch een hele zachte trap, maar wel met een leuke uitstraling. 

trapbekleding

Marmoleum trap

Marmoleum/vinyl.

Waar tapijt al lange tijd populair is, maken marmoleum en vinyl hun opmars. Deze materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze steeds geliefder worden. Een trap van marmoleum kan er met een mooi kleurtje heel leuk uitzien. Je kunt een marmoleum trap makkelijk schoonmaken en deze trappen slijten ook niet snel. Daarnaast worden ze afgewerkt met antislip strips, zodat je niet zo snel uitglijdt.

Hout.

Hout wordt vaak als trap gebruikt omdat het een warme uitstraling geeft, maar ook hout dempt geluid. Een metalen trap kun je dus een warme look geven door hout te gebruiken. Ook kan een houten trap opnieuw bekleed worden met hout om zo de trap een gloednieuwe look te geven. Daarnaast is het heel makkelijk om een houten trap schoon te maken. Een aantal veel gebruikte houtsoorten zijn: Europees loofhout, Europees naaldhout en tropisch hardhout.

Houten trap
Glazen trap

Natuursteen/glas.

Hele moderne interieurs gaan niet voor hout of tapijt, maar kiezen voor natuursteen of glas. Een natuurstenen of glazen bekleding is vooral voor open design of zwevende trappen, die in de stijl van het interieur worden gemaakt. Deze bekleding is vooral erg mooi om te zien en wat minder comfortabel. Ze zijn makkelijk schoon te maken, maar op glas zie je ieder vlekje, wat natuurlijk wel een nadeel is.

Traploper & Vakwerk

Traploper

Traploper

Bij sommige trappen die goed zijn afgewerkt wordt voor de optie gekozen om een traploper te leggen. Deze wordt in het midden van de trap met dubbelzijdig tape vastgeplakt en vormt een zachte ondergrond, net zoals bij tapijt. Ook laat een traploper je trap wat minder koud lijken. Daarnaast is een traploper makkelijk te vervangen en zijn de kosten ervan niet zo hoog.

Vakwerk

Vakwerk

Je kunt niet zomaar zelf een trap gaan bekleden, daar is een vakman voor nodig. Een trap bekleden is namelijk veel precisiewerk en als het fout gaat dan laat de bekleding los of blijf je lelijke naden zien. Iedere trap is anders, maar door jarenlange ervaring kan de vakman inspelen op alle problemen en mogelijk voorkomende situaties.

 

Offerte aanvragen

Als je benieuwd bent hoeveel je kwijt zou zijn aan het opnieuw bekleden van je trap, traprenovatie of ander soort werk aan je trap, kun je op de button klikken om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

We helpen mensen met het aanvragen van een offerte

Offerte aanvragen