Overzettreden

Wil jij je trap graag een grondige renovatie geven of een compleet andere look? Door gebruik te maken van overzettreden kun je op een simpele, en goedkope, manier je trap laten doen waardoor deze er daarna weer uitziet als nieuw. In het onderstaande artikel lees je wat overzettreden precies zijn en hoe een trap wordt gerenoveerd dankzij deze treden.

overzettreden

Wat zijn overzettreden?

Overzettreden worden over de bestaande traptreden aangebracht en zijn losse treden gemaakt van hout of laminaat (HDF). Ook de stootborden kunnen een nieuwe look krijgen door een nieuw overzet stootbord te plaatsen. De overzettreden zijn er in verschillende kleuren en motieven.

De overzettreden van HDF hebben vaak een harde CPL (continous pressed laminate) toplaag met antislip. Dit is materiaal waar je geen krassen op krijgt en waar je ook niet op kan uitglijden. Traptreden worden dagelijks gebruikt en hebben het vaak zwaar te verduren. Daarom wordt voor de productie van de houten overzettreden altijd eikenhout of beukenhout gebruikt. Dit is een harde houtsoort en slijt niet zo snel.

Hoe worden overzettreden geplaatst?

Het plaatsen van de overzettreden is niet moeilijk. Ten eerste worden de traptreden afzonderlijk opgemeten door de expert. Vervolgens worden de overzettreden op maat gezaagd en samen met de stootborden worden ze aan de trap gelijmd.

Het kan voorkomen dat er gebruikt wordt gemaakt van een stabiliteitsprofiel. Deze wordt op de traptrede bevestigd en doet dienst als fundament voor de overzettrede. De treden worden van boven naar beneden geplaatst. De lijm droogt heel snel, dus nadat de overzettreden geplaatst zijn kun je er bijna meteen op lopen. Je kunt de overzettreden ook zelf zetten, maar dat is niet bij iedere trap zo eenvoudig.

Bij draaitrappen variëren de treden in vorm en grootte en dat maakt het zetten van overzettreden niet makkelijker. Als je een trapspin hebt, kun je de treden uitmeten. Heb je die niet of ben je daar niet goed in, kun je in dat geval beter een specialist inschakelen.

overtredden-voordelen

De voordelen van overzettreden.

Naast het feit dat je je trap een compleet nieuwe look kunt geven met antislip, zitten er nog een aantal voordelen aan overzettreden. Zo zijn deze treden een heel stuk goedkoper dan het laten zetten van een nieuwe trap.

De specialist heeft vaak een dag nodig om de overzettreden te plaatsen, maar daarna kun je er ook meteen overheen lopen. Ook heb je een ruime keuze aan materialen en afwerkingen en zijn deze treden snel aan te brengen. Je kunt ze ook helemaal zelf aanbrengen als je graag alles zelf doet. Als je het liever door een professional laat doen, kun je een offerte aanvragen bij ons.

Looks & Prijzen

trapbekleding

Authentieke look

Als je de voorkeur geeft aan een authentieke look voor je trap, dan kun je voor overzettreden van beuken- of eikenhout kiezen. Deze zijn er in diverse warme kleurtinten en zijn voorzien van een anti-slipprofiel. Als je liever een moderne uitstraling aan je trap geeft, dan zijn een egale strakke kleur of afwerking in de betonlook de beste opties. Je kunt ook kiezen voor stalen overzettreden als je een industriële look aan je trap wilt meegeven.

trapbekleding

Prijzen

De prijs van het zetten van overzettreden hangt af van het soort trap en de afwerking. Prijzen variëren tussen de 100 en 150 euro per trede. Een rechte trap is makkelijker om af te werken dan een draaitrap, daarom zullen de kosten daarvoor ook anders zijn. Als je je trap wilt voorzien van overzettreden, kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Meer informatie

 

We helpen mensen met het aanvragen van een offerte

Offerte aanvragen